Недела на јапонски филм во Скопје и Битола / Java e Filmit Japonez në Shkup dhe Manastir

2019/10/21
 Тринаесетата „Недела на јапонски филм“ ќе почне во Кинотека на Северна Македонија на 29ти октомври. Оваа година, за прв пат, Неделата на јапонски филм исто така ќе патува до Центар за култура – Битола.
 
 Me datë 29 tetor në Kinotekën e Maqedonisë së Veriut fillon edicioni i 13-të i Javës së Filmit Japonez. Këtë vit, për herë të parë, Java e Filmit do të udhëtojë për Manastir dhe do të shfaqet në Qendrën Kulturore – Manastir.

Кинотека на Северна Македонија
 
29.10. [Tuesday]       
            8 p.m. His master’s voice
30.10. [Wednesday] 
            8 p.m. Oshin
31.10. [Thursday]     
            8 p.m. Rudolf the Black Cat
01.11. [Friday]          
            8 p.m. Samurai Cat
 
Центар за култура - Битола
 
05.11. [Tuesday]       
            8 p.m.  His master’s voice’
            10 p.m.   Oshin
06.11. [Wednesday]
            6 p.m.  Rudolf the Black Cat       
            8 p.m.   Samurai Cat
 
Информации за филмовите / Informata për filmat