Свечено потпишување на грант-проекти за поддршка на локално ниво за јапонската фискална 2018-та година

2019/2/20
20 февруари 2019
            Се одржа свечено потпишување на грант-проекти за поддршка на локално ниво. Планирано е да се остварат 9 проекти во текот на 2019 година, со вкупен износ од 430.000 евра. На свеченоста се обратија Н.Е. г. Филипче, министер за здравство, Н.Е. г. Адеми, министер за образование и наука, Н.Е. г. Фазлиу, министер за локална самоуправа и г. Бајрактар, заменик министер за труд и социјална политика, а беа присутни и многу градоначалници и претставници на владини институции.