Свечено потпишување на грант-проекти за поддршка на локално ниво за јапонската фискална 2017-та година

2019/4/11
9 март 2018
Се одржа свечено потпишување на грант-проекти за поддршка на локално ниво за јапонската фискална 2017-та година. Планирано е да се остварат 9 проекти во текот на 2018. На свеченоста се обратија Н.Е. г. Османи, заменик премиер за европски прашања, Н.Е. г. Филипче, министер за здравство и Н.Е. г-а Тренеска-Дескоска, министер за образование и наука.