Тринаеста „Недела на јапонски филм“ / Edicioni i trembëdhjetë i Javës së filmit japonez

2019/11/8
 На 29 октомври, Амбасадорката Ханеда ја отвори тринаесетата „Недела на јапонски филм“ во Кинотеката на Северна Македонија. Оваа година за прв пат во „Неделата на јапонски филм“ се прикажуваа филмови и во Битола во Центарот за култура. Селекцијата на 3 играни („Гласот на учителот“, „Ошин“, „Самурај мачка“) и еден анимиран филм (Рудолф црниот мачор) беа проследени од повеќе од 800 гледачи во Скопје (29.10 – 1.11) и Битола (5.11 – 6.11).

 Me datë 29 tetor, ambasadorja Haneda hapi edincionin e trembëdhjetë të Javës së filmit japonez në Kinotekën e Maqedonisë. Për herë të parë këtë vit “Java e filmit japonez” shfaq projekcione filmike edhe në Qendrën kulturore në Manastir. Selektimi i tre filmave artistik (“Zëri i mësuesit”, “Oshin”, “Maceja Samurai”) dhe një filmi të animuar (“Maçoku i zi Rudolf”) u ndoqen nga më shumë se 800 vizitiorë në Shkup (29.10 – 1.11) dhe Manastir (5.11 – 6.11).

<Скопје/Shkup>
     

<Битола/Manastir>