Амбасадорката Ханеда на средба со претседателот на Олимписки Комитет г. Бранимир Јовановски / Ambasadorja Haneda takon kryetarin e Komitetit Paraolimpik z. Branimir Jovanovski

2020/2/7
 На 4ти февруари во Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Амбасадорката Ханеда се сретна со претседателот г.Бранимир Јовановски и генералниот секретар г.Драган Дојчиновски. На средбата се разговараше за подготовките за Параолимписките игри Токио 2020.           
 Амбасадорката ги сподели пријателските активности на градот Чигасаки-град домаќин за македонскиот тим, таа исто така им посака среќа на македонските спортисти.

 Me datë 4 shkurt, në hapësirat e Komitetit Paraolimpik të Maqedonisë së Veriut, ambasadorja Haneda u takua me kryetarin z. Branimir Jovanovski dhe  sekretarin gjeneral z. Dragan Dojçinovski.
 Në takim biseduan për parapërgatitjet për Lojrat Paraolimpike Tokio 2020. Ambasadorja gjithashtu sqaroi për aktivitetet në qytetin mikëpritës Çigasaki, ku do të qëndron ekipi nga Maqedonia e Veriut. Ambsadorja poashtu i dëshiroi fat dhe sukses atletëve nga Maqedonia e Veriut.