Амбасадорот Савада го посети Чигасаки/ Ambasadori Sawada vizitoi qytetin Chigasaki/ Ambassador Sawada visited Chigasaki city

2021/7/6
 На 5ти јули, Амбасадорот Савада го посети Чигасаки, градот домаќин на Северна Македонија за Токио 2020, со цел да присуствува на церемонијата за „Мал Битолски Монмартр“ заедно со Амбасадорот Цеков и г-а Стојчевска, советник во Амбасадата на Северна Македонија во Токио. „Мал Битолски Монмартр“ е меѓународен уметнички натпревар кој се одржува во Битола и 5 ученици од Чигасаки освоија награди. Во нивно име, на 23ти мај, амбасадорот ги прими наградите во Битола.

***

 Më 5 korrik, Ambasadori Sawada vizitoi qytetin Chigasaki, qyteti mikpritës i Maqedonisë së Veriut për Tokyo2020 në mënyrë që të marrë pjesë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve për "Montmartrin e vogël të Manastirit/Bitolit", me Ambasadorin Cekov dhe Znj. Stojçevska, këshilltare nga ambasada e Maqedonisë së Veriut në Tokio. "Montmantri i vogël" është konkursi ndërkombëtar i vizatimit i mbajtur në Manastir; dhe 5 studentë nga qyteti Chigasaki fituan çmimet. Ambasadori Sawada pranoi çmimet në emër të atyre studentëve në Manastir, në 23 maj.

***

 On 5th July, Ambassador Sawada visited Chigasaki city, the host town of North Macedonia for Tokyo2020 in order to attend the award ceremony for "Small Montmartre of Bitola", with Ambassador Cekov and Ms. Stojchevska, the counselor from the embassy of North Macedonia in Tokyo.
 "Small montmartre" is the international drawing competition held in Bitola; and 5 students from Chigasaki city won the prizes. Ambassador Sawada received the awards on behalf of those students in Bitola, on 23th May.

https://www.facebook.com/EMBJPMK/photos/pcb.5452885594785846/5452881694786236/?type=3&theater

https://www.city.chigasaki.kanagawa.jp/himekuri/1043633/1043980.html