Pritja për nder të Ditëlindjes së Perandorit të Japonisë/ Свечен прием по повод роденденот на царот/ Emperor’s Birthday Celebration Reception

2023/3/1
 
 Më 1 mars, Ambasada e Japonisë organizoi pritje me rastin e ditëlindjes së perandorit, ku morën pjesë shumë mysafirë, ndër të cilët edhe ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, z.Ljupço Nikollovski, Sekretari i Shtetit për Punë të Jashtme, z. Filip Tosevski, deputetë, diplomatë dhe të ftuar të tjerë. Këtë vit, ceremonia filloi me fjalimin e ambasadorit Otsuka e përcjellur me një dolli nga z. Balabanov.
Gjatë gjithë ngjarjes, të ftuarit shijuan një shumëllojshmëri ushqimesh ndërkombëtare, përfshirë edhe sake dhe sushi të përgaditur nga kuzhinierë japonez.


***

 На 1 март, Амбасадата на Јапонија организираше прием по повод роденденот на царот, на кој присуствуваа многу гости, меѓу кои министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, г. Љупчо Николовски, државниот секретар за надворешни работи, г. Филип Тошевски, пратеници, дипломати и други почитувани гости. Овогодинешниот настан започна со говорот на Амбасадорот ОЦУКА, по што следуваше здравица од г. Балабанов. Во текот на целиот настан, гостите уживаа во низа интернационални јадењa, вклучувајќи и суши подготвено од јапонски готвач со ориз и Саке.


***
 
 On March 1, the Embassy of Japan organized a reception on the occasion of the Emperor’s birthday, attended by many guests, including the Minister of Agriculture, Forestry and Water Economy, Mr. Ljupcho Nikolovski, State Secretary of Foreign Affairs, Mr. Filip Tosevski, members of parliament, diplomats and distinguished guests. This year's event started with a speech made by Ambassador OTSUKA and later on followed by a toast from Mr. Balabanov.
Throughout the event, guests enjoyed an array of international cuisine including sushi made by Japanese chef with rice and Sake.