Протоколарна средба на амбасадорот Оцука Казуја со претседателот на парламентарната група, г. Диме Велковски/ Takim protokollar i ambasadorit Otsuka Kazuya me kryetarin e grupit parlamentar, z. Dime Velkovski/ Ambassador Otsuka's meeting with Mr. Dime Velkovski, Chairperson of the Parliamentary Group

2023/5/3
 На 2 мај, амбасадорот Оцука Казуја одржа протоколарна средба со претседателот на парламентарната група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, г. Диме Велковски.
 Тие изразија срдечни поздрави, како и интерес за соработка и парламентарната размена во претстојната јубилејна годишнина, на која се одбележуваат 30 години од дипломатските односи помеѓу двете земји.

***
 Më 2 maj, ambasadori Otsuka Kazuya realizoi takim me kryetarin e grupit parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për bashkëpunim me Kuvendin e Japonisë, z. Dime Velkovski. Ata shprehën përshëndetje të përzemërta dhe gatishmëri për bashkëpunim në shkëmbimin parlamentar gjatë vitit të ardhshëm jubilar që shënon 30 vjetorin e marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve.

***
 On 2nd of May, Ambassador Otsuka Kazuya had a meeting with Mr. Dime Velkovski, Chairperson of the Parliamentary Group of the Assembly of the Republic of North Macedonia for Cooperation with the Parliament of Japan.
 They expressed their greetings and interest in cooperation in parliamentary exchanges in the upcoming jubilee year, which marks the 30th anniversary of diplomatic relations between the two countries.