Амбасадорот Отсука Казуја оддаде почит на гробот на македонскиот револуционер Гоце Делчев/ Ambasadori Otsuka Kazuya bëri nderime te varri i revolucionarit maqedonas Goce Delçev/ Ambassador Otsuka Kazuya paid his respects at the tomb of the Macedonian revolutionary Goce Delchev

2023/5/5
 На 4ти мај, амбасадорот Отсука Казуја оддаде почит на гробот на македонскиот револуционер Гоце Делчев, на 120 годишнината од неговата трагична смрт.
 Настанот се одржа во црквата „Св. Спас“ и на него присуствуваше Претседателот на Република Северна Македонија г. Стево Пендаровски како и други државни претставници и важни гости од дипломатскиот кор.   

***
 Më 4 maj, ambasadori Otsuka Kazuya bëri nderime te varri i revolucionarit maqedonas Goce Dellçev në 120 vjetorin e vdekjes së tij tragjike.
 Manifestimi u mbajt në kishën e Shën Spasit ku morën pjesë z. Stevo Pendarovski, presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe autoritete të tjera shtetërore dhe mysafirë të dalluar nga kori diplomatik.

***
 On 4th of May, Ambassador Otsuka Kazuya paid his respects at the tomb of the Macedonian revolutionary Goce Delchev on the 120th year of his tragic death.
 The event took place in the Church of St. Spas and was attended by Mr. Stevo Pendarovski, the President of the Republic of North Macedonia and other state authorities and distinguished guests from the diplomatic core.Photo by: Dragan Mitreski, Sloboden Pechat