Протоколарна средба на амбасадорот Оцука Казуја со Министерот за внатрешни работи г. Оливер Спасовски/ Takimi protokollar i ambasadorit Otsuka Kazuya me ministrin e Punëve të Brendshme, z. Oliver Spasovski/ Ambassador Otsuka’s Courtesy Call with Mr. Oliver Spasovski, Minister of Internal Affairs

2023/6/20
 На 19 јуни амбасадорот Оцука Казуја имаше протоколарна средба со Министерот за внатрешни работи г. Оливер Спасовски. Тие дискутираа за безбедноста и сигурноста во Северна Македонија како и понатамошната соработка помеѓу двете земји и зацврстување на пријателството.

***
 Më 19 qershor, ambasadori Otsuka Kazuya zhvilloi takim protokollar me ministrin e Punëve të Brendshme, z. Oliver Spasovski. Ata diskutuan për sigurinë në Maqedoninë e Veriut, forcimin e miqësisë si dhe për bashkëpunimin e mëtejshëm mes dy vendeve.

***
 On 19th of June, Ambassador Otsuka Kazuya had a courtesy call with Mr. Oliver Spasovski, the Minister of Internal Affairs. They discussed security and safety in North Macedonia, and further cooperation between the two countries and strengthening the friendship.