Билатерални односи и посети на важни лица во последните години

2019/2/21

Bilateral Relations in recent years

20 Февруари/shkurt 2020
Прием по повод Роденденот на Царот / Pritja me rastin e ditëlindjes së Perandorit

12 jуни 2019
Посета на државниот министер за економија Секи и бизнис делегација / Vizita e minsitrit të Ekonomisë Seki dhe e delegacionit të biznesit

17 maj 2019
Aмбасадорката Ханеда се сретна со новиот претседател Н.Е. Д-р. Стево Пендаровски / Ambasadorja Haneda u takua me Presidentin e ri, SH.T. Dr. Stevo Pendarovski

20 февруари 2019
Прием по повод 25 годишнина од воспоставувањето односи меѓу Јапонија и Северна Македонија
 
20 февруари 2019
Свечено потпишување на грант-проекти за поддршка на локално ниво за јапонската фискална 2018-та година
 
13 февруари 2019
Средба на Н.Е. г-а Ханеда, амбасадор на Јапонија, со Н.Е. г. Жерновски, заменик-министер за надворешни работи
 
8 февруари 2019
Средба на Н.Е. г-а Ханеда, амбасадор на Јапонија, со Н.Е. г. Вангеловски, претседател на Врховен суд
 
7 декември 2018
Семинар за земјите од Западен Балкан во организација на JETRO во Токио
 
5 декември 2018
Прием по повод роденденот на императорот на Јапонија
 
3-11 декември 2018
Посета на новинари од земјите на Западен Балкан во Јапонија
 
31 октомври – 6 ноември 2018
Посета на млади луѓе од земјите на Западен Балкан во Јапонија
 
22-25 октомври 2018
Ревија на јапонски филмови
 
25-29 септември 2018
Посета на г. Мацуда, претседател на јапонското друштво за соработка меѓу Јапонија и Македонија, заедно со други членови на друштвото во Северна Македонија
 
30 јули 2018
Средба на Н.Е. г-а Ханеда, амбасадор на Јапонија, со Н.Е. г. Заев претседател на Влада
 
21-23 мај 2018
Работилница по јапонска традиционална уметност на плетење наречена кумихимо и техника на природно боење ткаенини наречена кусакизоме
 
8 мај 2018
Средба на Н.Е. г. Кавамура, амабасадор на Јапонија одговорен за Западен Балкан, со Н.Е. г. Димитров, министер за надворешни работи. Политички консултации меѓу двете земји.
 
9 март 2018
Свечено потпишување на грант-проекти за поддршка на локално ниво за јапонската фискална 2017-та година
 
17 февруари 2018
Средба меѓу Јапонија и Северна Македонија, на ниво на министри за надворешни работи
 
16 декември 2017
Прием по повод роденденот на императорот на Јапонија
 
6 септември 2017
Посета на Н.Е. г. Накане, државен министер за надворешни работи на Јапонија во Северна Македонија. Прием по повод отворањето на амбасадата на Јапонија
 
Јуни 2017
Средба на Н.Е. г-а Ханеда, амбасадор на Јапонија, со Н.Е. г. Заев, претседател на Влада, Н.Е. г. Џафери, претседател на Собрание и Н.Е. г. Димитров, министер за надворешни работи
 
30 мај 2017
Предавање на акредитивните писма од Н.Е. г-а Ханеда, амбасадор на Јапонија на Н.Е. г. Иванов, претседател на република
 
27 мај 2017
Пристигнување на Н.Е. г-а Ханеда, амбасадор на Јапонија назначен за Северна Македонија, во Северна Македонија
 

13 март 2017
Свечено потпишување на грант-проекти за поддршка на локално ниво за јапонската фискална 2016-та година
 
1 јануари 2017
Отворање на амбасада на Јапонија во Северна Македонија